Topmenu

Zoeken

Over Anker

over-anker

Anker is een samentrekking van mijn voornaam Anke en de eerste letter van mijn achternaam Runia. Deze naam ontstaat na een periode in mijn leven dat ik de tijd heb genomen om stil te staan. De naam vind ik passen bij mijn werk, vanwege de metafoor van een schip dat voor anker gaat en dat stil ligt om opnieuw koers te bepalen. Dat is ook wat in coaching of mediation gebeurt: stilstaan bij wat er nu is en welke weg op grond daarvan gekozen wordt.

Werkervaring

Na een afgebroken studie begon ik in de jaren tachtig als juridisch medewerker op een advocatenkantoor. Ik deed vooral incasso- en echtscheidingszaken. Maar de onrust in mij bracht me naar Zwitserland, waar ik mijn huidige partner leerde kennen. Na een verblijf van 10 jaar, waarin onze twee kinderen geboren zijn, keerden wij als gezin terug naar Nederland.

Opleiding

Toen de kinderen naar school gingen, begon ik met de studie maatschappelijk werk en dienstverlening aan de hogeschool in Driebergen. Ik werkte tijdens en na die studie jarenlang in de ambulante jeugdhulpverlening. Ik begeleidde ouders en hun (puber)kinderen met de meest uiteenlopende problemen. Mijn cliƫnten kampten vaak met de gevolgen van conflictueuze echtscheidingen, moeizame omgangsregelingen en het leven in een stiefgezin.

Mijn werk riep ook vragen bij mij op. Daarom volgde ik de opleiding systemische gezins-en relatietherapie. Deze leverde mij bijzondere inzichten op ten aanzien van de patronen en gedragingen die zich door de generaties heen lijken te herhalen. Pas als je het patroon herkent, kun je het doorbreken!

De transformatie

Na een moeilijke periode in mijn eigen leven, was het de opleiding tot transformatieve coach/mediator die voor een positieve wending zorgde. De inzichten uit de opleiding leidden ertoe dat ik mij weer krachtig kon voelen.

Mijn missie is mensen te laten ervaren hoe bevrijdend het is om conflicten op te lossen; om overtuigingen die in de weg zitten los te laten; om anders naar het leven te kijken. Hoe het is om weer vreugdevol in het leven te staan en je krachtig en tegelijk verbonden te voelen met anderen.

Mijn werkwijze

Ik hanteer als coach en mediator vooral de transformatieve benadering. We onderzoeken in onze gesprekken samen welke (vaak onbewuste) overtuigingen jouw gevoelens en gedrag bepalen. Als je je hiervan bewust wordt, kun je kiezen: helpt het je verder, of staat het je in de weg. Ik zie echte kansen om ieder conflict of dilemma op te lossen en om het gevoel van machteloosheid dat zo ondermijnend kan zijn, te transformeren in kracht. Ik nodig je uit om contact op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Anke Runia