Topmenu

Zoeken

Je gaat scheiden; wie heb je nodig?

In de door mij aangeboden scheidingsbemiddeling staat de volgende vraag centraal: hoe kun je na de scheiding verder met je leven en hoe gaat het met de eventuele kinderen?

Ik heb tijdens mijn werk in de jeugdhulpverlening jaren lang van nabij gezien wat de gevolgen zijn van een scheiding die niet goed afgerond is. Voor de ex-partners, die nog steeds lijden onder de nasleep van de scheiding en voor de kinderen, die worstelen met een loyaliteitsconflict. De problemen spitsen zich vaak nog meer toe als er nieuwe partners in het spel komen.

Scheiden is niet alleen een papieren kwestie

Mijn doel is jou en bij voorkeur jullie samen zo te begeleiden, dat je de partnerrelatie goed afrondt, dat je de ballast die je misschien al jaren meezeult kunt opruimen, zodat er echt ruimte ontstaat voor een nieuw hoofdstuk in je leven. Dat maakt het mogelijk dat je, als er kinderen zijn, in de toekomst samen met je ex-partner de ouderrol invulling kunt geven. Ook als de kinderen volwassen zijn, blijf je (groot-)ouder. Je kunt jezelf en je kinderen geen groter cadeau doen, dan een goed "na-huwelijk" te voeren.

De emoties lopen hoog op

Er is vaak veel gebeurd en gezegd in de periode voorafgaand aan het besluit tot echtscheiding. Ik ben ervan overtuigd, dat het voor de partners, maar ook voor hun kinderen, belangrijk is om daar tijdens het scheidingsproces aandacht aan te besteden.

De procedure

En natuurlijk is er een formele kant, het opstellen en indienen van de stukken bij de Rechtbank en de berekening van de financiƫle gevolgen. Dat bied ik je uiteraard ook. Ik werk m.b.t. deze onderwerpen nauw samen met een advocaat en een financieel expert.

De door mij aangeboden echtscheidingsbemiddeling steunt op diverse pijlers:

  • mijn studies Algemeen Maatschappelijk Werk en Systemische gezins- en relatietherapie
  • de opleiding transformatieve coaching en mediation
  • juridische werkervaring
  • jarenlange werkervaring met complexe gezinssystemen in de ambulante jeugdhulpverlening (scheiding, omgangsregeling, stiefproblematiek)
  • nauwe samenwerking met een advocaat en een financieel expert

Ik maak graag een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.